duminică, 14 septembrie 2014

Statele Unite ale Plăcerii (episodul 6)

   Dragi cititori, mai țineți minte, în episodul 2, cînd v-am spus că mii de turiști din toată Europa vin tocmai la Gîșteni ca să vadă această cursă de măgari, ei bine, lucrurile nu stau tocmai aşa. Adică cu siguranță vin mii, poate chiar zeci de mii, și nu doar din Europa, vin din întreaga lume, doar căă... majoritatea nu vin pentru cursă. Păi și atunci, de ce să vină ? o să mă întrebați toți. Păi vedeți voi, în adâncul imenselor păduri de plop care mărginesc satul cresc cîteva specii rare de plante. Unele dintre aceste specii unice, nedescrise si nedescoperite încă de specialiști, au proprietați halucinogene, altele sunt puternice afrodisiace, altele te introduc intr-o stare ciudată de meditație, altele iți crează din senin stări inexplicabile de hiperexaltare intelectuală. În plus tot aici cresc zeci, poate chiar sute de plante responsabile de inducerea a sute de alte și alte inexprimabile și indescriptibile stări. Pentru turiștii amatori  toate acestea erau doar  niște plante exotice care cresc doar în climatul special al țărilor Moldovei și Bucovinei. Cursa de măgari era pentru ei singurul pretext prin care se strecurau în zona spațiului românesc. Toate aceste eforturi, doar ca să intre în posesia a cîteva grame din neprețuita iarbă.Odată ajunși aici însă... turiștii se pregăteau, sub influența acestor plante, pentru o cu totul altfel de călătorie. Acum zburau, înnotau scufundîndu-se, se tîrau și alergau cu tălpile goale pe tărâmurile  necunoscute ale viselor, în impărația distorsionantă a halucinației, în imperiul extaziant al delirului și  excitației sexuale, în insulele groazei din arhipelagul terifiant al sadismului și torturii, în republica somnului liniștit, în statele unite ale placerii.
   Un scandal de proporții s-a iscat anul trecut, cînd, un turist, a murit intoxicat după ce a consumat o supradoză din planta pe care sătenii o numesc iarba gîștelor și de la care se trage și numele satului. Alți cîțiva turiști au ajuns atunci direct la secția de dezintoxicare si terapie intensivă după ce au consumat doze nepermis de mari de ciuperci halucinogene. Așa se face că anul acesta, pentru a preveni incidente de aceeași gravitate, au fost detașate la fața locului mai multe patrule de poliție de la direcția antidrog, special antrenate pentru depistarea acestui gen de infracțiune.
   La această cursă participă și Marcel, eroul acestui revoltător manuscris. Marcel nu avea încă un măgar al lui, dar, imprumutase pentru cursă, măgarul prietenului său Viorel. Dacă cîștiga cursa trebuia să împartă cîștigul cu Viorel, după cum lea fost ințelegerea. Marcel își dorea atât de mult să cîștige, în cît....

.EPISODUL 7 APARE peste cîteva zile.

Un comentariu:

  1. Mde, multă populație face vizite în locuri pentru plăceri instinctuale mai degrabă decât să cunoască și să înțeleagă aspectele culturale ale acelei zone.

    RăspundețiȘtergere