sâmbătă, 24 septembrie 2016

JURNALUL LUI TRONIX (filă seismică de jurnal)

ORA 13:54
DESPRE RELAȚIILE CAUZĂ-EFECT:

Ieri mi-am băgat un bețișor de vată în urechi, la 2 ore după acest mare eveniment al zilei a avut loc un cutremur (seismul a avut o magnitudine de 5.4 grade pe scara RICHTER, adâncime de 91.5 km și epicentru în zona seismică Vrancea).. Sunt însă conștient că nu există o cauzalitate clară între aceste 2 mari evenimente ale zilei dar să vedem la ce concluzie ajung și specialiștii:

Constantin Ionescu, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a precizat: „Cutremurul a fost destul de semnificativ din punctul de vedere al magnitudinii şi a avut un mecanism destul de ciudat deoarece efectele cutremurului au fost către nord-est şi estul României.”
 Până când se clarifică situația voi evita să mai introduc obiecte de vată în urechi de teama activității seismice ce ar putea fi declanșată de acest tip de acțiuni.
2 comentarii:

  1. Cred că bețișorul avea ceva plutoniu sau poate prea mult hidrogen... Cine știe... să-i întrebăm pe ăștia din Republica Democratică Korea care încă nu și-au încetat testele nucleare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta ar explica parțial și anomaliile geomagnetice provocate...după cum bine știut este că: un fluture bătând din aripi undeva în Europa poate declanşa o tornadă în Texas, de ce, urmând raționamentul aceleași teorii a haosului, să nu fie posibilă și relația cauză-efect descrisă în text?

    RăspundețiȘtergere